2013 m. lapkričio 8 d., penktadienis

Grįžta sesės su virtuvės atradimais arba burokėlių kotletukai vakarienei

Sesės grįžta ir netuščiom, su receptais ir nuostabiom vakarienėm. Jau praėjo geri metai, kai nebepasidalinam jokiais receptais, o genialių idėjų virtuvėję per tą laiką daug užgimė. Visi vis klausia Kristinos patarimų ar naujų pyragų receptų, bet tingi Judita jų neįkelia į internetą, ech... Pažadu, kad sukelsiu visus receptus, kuriuos Kristina jau yra paruošusi, o rezultatus nufotografavo. Tik ne taip greitai. Kadangi šiandien jau ėmiausi darbo tai dalinamės raudonųjų burokėlių kotletukais, tiesa, juos mes norėjome pagaminti lygiai tokius pačius kai neseniai atrastoje nuostabioje vietoje pavadinimu „VIETA“. Skonis lyg ir panašus, bet burokėlių kotletukai mūsų mėgstamoje „Vietoje“ buvo traškesnis ir kažkokio slapto ingridiento trūksta, bet nepaisant to vakarienė tiesiog puiki! Beje, šių kotletukų recepto ilgai ieškojau internete ir vis nepavykdavo rasti, nes kažkokių keistų sudedamųjų dalių žmonės prisigalvoja, tokių kaip pvz. razinos brrr (siaubingai jų nemėgstu maiste:).

Jeigu dar nevakarieniavom prisijunkite prie mūsų ir šiandien nevalgykite mėsos, nes lapkričio 8-oji yra sveikos mitybos diena. Taigi, už daržoves!

P.s. gražių lėkščių dar nenusipirkome, taigi, jei labai norite mums jų padovanoti tai mielai prašom! :)

Receptas:
BUROKĖLIŲ KOTLETUKAI

2-3 porcijoms reiks:
2 vidutinio dydžio keptų/virtų burokėlių
100 ml pieno
15-20 g sviesto
2 šaukštų manų kruopų
didelio kiaušinio
druskos
pipirų
aliejaus kepimui

Procesas:
Burokėlius sutarkuojam (negi dar kyla klausimų, kokia tarka?). Sudedam į puodą, supilam pieną, dedam sviestą ir verdam kokias 10 minučių, karts nuo karto pamaišydami.
Sudedam manus. Verdam antratiek. Gerai ataušinam (balkone dabar viskas aušta stebėtinai greitai).
Įmušam kiaušinį, gardinam druska ir pipirais. Ir kitokiais prieskoniais, jei tik poreikis juntamas.
Keptuvėje įkaitinam porą šaukštų aliejaus. Kabinam didelį šaukštą masės, dedam į riebalus, kiek suplojam ir kepam po 5-7 minutes iš abiejų pusių vidutiniškai kaitriai.
Jei norisi tvirtesnio varianto – manų dėkit 3-4 šaukštus, kotlečiukus formuokit rankomis ir prieš dėdami į aliejų apvoliokit miltuose.
Labai skanu su žaliomis salotomis (salotos, pomidorai, agurkai) ir jogurtiniu padažu arba tzaziki.

SKANAUS!