2010 m. rugpjūčio 21 d., šeštadienis

Skaniausios Itališkos salotos

Italija nuostabi šalis, netik savo kultūra, gamta, žmonėmis, bet žinoma ir maistu. Kadaise teko ragauti tikrą pastą, pagamintą italių, o apsilankius Italijoje, Milane teko nusivilti ragauta lazanija ir pasta. Gal ne ten užsukome, nes nežinojome, kur gera kavinė/taverna, todėl užsukome į artimiausią.

Tinklaraščio premjera turėtų būti lengva ir neįpareigojanti, taigi šįkart sesė gamina Itališkas salotas ala Olandukas. O Orlandukas mūsų smagusis draugas iš Milano ir išmokė šitą skanumyną gaminti. Paprasta, gardu ir greita.





Taigi Jums reikės:

skardinės alyvuogių,

vynuoginių pomidorų,

rudųjų ryžių,

alyvuogiu aliejus,

truputis jūros druskos.

Ruduosus ryžius sesė virė 45 minutes, prieš juos truputi tame pačiame puode "pakepinusi" alyvuogių aliejuje. Taigi kai ryžiai išvirė, juos atvėsino.

Alyvuoges reikia supjaustyti, bet nepersmulkiai, o alyvuoginius pomidorus perpjauti per pusę, o jei jie mažulyčiai tiesiog nepjaustytus sumesti į dubenį. Taigi į tą patį dubenį keliauja ir pjaustytos alyvuogės ir ryžiai, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome jūros druska. Papuošiame baziliku, jis puikiai dera.

Salotų skonis nuostabus, gal dėlto, kad viską gaminome gryname ore (tinklaraščiui ruošėmės su sese ištie ilgai) ir iš šviežių pomidoriukų ir bazilikų. Mmmm, norisi vėl pakartoti.

Viva la Italia, viva insalada!!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą