2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Pyragas su mėsyte specialiai Julytei


Pyragai būna netik saldūs su šokoladu ar pan. Yra tokių pyragų, kurie skirti pietus ar vakarienei arba tiesiog užkąsti, kuomet kankina alkis.
Taigi, šįkart net keli pyrago su mėsyte variantai! Deja, nuotraukų nebus, nes pyragas su mėsyte visuomet išnyksta tiesiog akyse.
P.s. Tokio pyrago užteks visai šeimynai.

Pagrindas (2 variantai):

  • Tinginiukams: 1 pakelis sluoksniuotos tešlos.

Išklojam tešla visą kepino indą, subadome šakute, apkepame ~10 min.

Mano mėgstamiausias visų pyragų pagrindas:

  • 1 pakelis sviesto
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. cukraus
  • Miltų (kad tešla neliptų prie rankų)

Sviestą išsukame su druska ir cukrumiiki „baltumo“, įmušame kiaušinį, pilame miltus, suminkome „sausainių“ tešlą. Ja išklojame kepimo indą, apkepame apie 10 min.

„Viduriukas“:

  • Mėsytė (gali būti žalia, kepta, rūkyta, kiauliena, vištiena, žvėriena ir visokios kitokios. Manau kad tik jautiena gali būti kiek perkieta šitam pyragiukui...)
  • Daržovės (paprastai dedu šaldytus žirnius, morkytes, brokolius, kalafijorus,kartais mažuliukus briuselio kopūstus ir t.t.)
  • Grybai (tinka švieži arba šaldyti)
  • Sūris pjaustytas kubeliais (geriausiai „fermentinis“, bet turbūt būtų labai skanu ir su mozzarella)
  • Prieskoniai mėsytei (aš labai mėgstu provanso arba itališkų žolelių mišinius)

Mėsytę supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su prieskoniais, dedame and apkepto pagrindo. Ant viršaus pilam daržoves, grybus ir kitas gėrybes.

Ir pabaigai:

  • 1 indelis majonezo (~450 ml)
  • 4-5 kiaušiniai
  • 5 šaukštai miltų
  • Krapai
  • Druska (jei neužtenka sūrumo nuo majonezo)

Visus ingridientus sumaišome, pilame ant mėsytės su daržovėmis ir šaunam į orkaitę. (180 – 200 C, 40 arba 50 min, kol viršus gražiai paruduos.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą