2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Elegantiškoji Panna Cotta

Sesė gamina Panna Cotta, o kita sesė su liūdesiu žiūri mat visi tokie viražai iš grietinėlės nelabai ją žavi, bet visiems tiems smaližiams, kurie mėgsta grietinėlę šis desertas bus puikus sekmadienio akcentas :)

Ingridientai:
  • 200g grietinėlės (35% riebumo) (kai kas maišo grietinėlę su pienu, bet kad jau aš (Kristina) nesibaiminu dėl kalorijų, tai... :)
  • ~30g cukraus
  • vanilės ankštis
  • šaukštas želatinos

Padažui:

  • Tradiciškai: Braškės + cukrus
  • Man skaniau: Spanguolės + cukrus

Kaip gaminti:

Suberkite želatiną į šaltą vandenį ir palikite 15 min pastovėti. Perpjaukite vanilės ankštį pusiau, išimkite sėklas. Į virimo puodą supilkite grietinėlę, cukrų, sudėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjautą išilgai) ir sėklas. Grietinėlę su priedais užvirinkite ir sumažinę ugnį dar pakaitinkite 4 – 5min, visą laiką maišant. Išvirusią grietinėlę ataušinkite iki kambario temperatūros ir perkoškite per sietelį (kad pašalintumėte vanilės žieveles). Grietinėlę atidėkite ir pasiimkite ištirpintą želatiną. Ją nuvarvinkite, sudėkite į virimo puodą ir pakaitinkite, kol ištirps. Ištirpusią želatiną pilkite į grietinėlę ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į norimus indelius ir palikite šaltai 6 – 8 valandoms (geriausia visai nakčiai). Prieš patiekiant sutrinkite braškes ar kitas uogas, pagardinkite cukrumi ir užpilkite ant panna cotta deserto.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą