2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Lyg karališkas desertas - šokoladinis varškės pyragas


Šokoladas šokoladas... apsala širdelė, kai pagalvoji. Jis padeda pagerinti smegenų veiklą, pakelia nuotaiką, kai liūdna ir yra pats nuostabiausias saldumynas (bent mums su sese). Taigi šiandien kviečiame paskanauti šokoladinį varškės pyragą, kurį daug kas gamina, bet šis receptas yra mano sesutės patobulintas ir galutinis rezultatas tiesiog tirpsta burnoje...

Trumpai. Pakoreguotas receptas:

Pagrindas + viršus:
1 pakelis sviesto (180 - 200 g.)

1 kiaušinis

7-10 šaukst
ų cukraus

kakavos (daug, kad tešla būtų labai tamsi:) geriau naudoti "Entr'aide" kakavą - ji tokia 'labiau šokoladinė' nei įprastinės “lietuviškos” kakavos, o rasti ją lengva kaip ir įprastines - IKI parduotuvėse :)

miltų (kad tešla neliptų prie rankų)

2 pakeliai migdolų plokštelių


Sviestą ištrinti su cukrumi iki kol istirps cukrus ir sviestas taps kreminės konsistencijos, tada įmušti kiaušinį, vėl maišyti, kad viskas būtų vientisa masė, tada pilt kakavą, miltus.

2/3 tesšlos iškloti į pyrago formą ir pakepti orkaitėje apie 10 min (~200 laipsnių temperaturoje). kol tešla atrodys kaip beveik iškepes didžiulis sausainis.

Likusią nekeptą tešlą sumaišyti su 2 pakeliukais migdolų plokštelių ir dar šiek tiek miltų, kad tešla taptų krūvele šokoladinių trupiniukų :) tegul jie paruošti ramiai laukia savo eilės.

Viduriukas:

~ 500 g. varškės (jeigu pakeliais, tai 3 pakeliai - pats tas :) (pertrinti varškytę per sietelį arba ilgiau pasukti virtuviniu kombainu BŪTINA:) tada supilti indelį kondensuoto saldinto pieno, ir įmušti 3 kiaušinius (jeigu maži - gal reiktų ir 4) ir vėl maišyti/plakti virtuviniu kombainu kol pasidaro košytė arba kaip kremas (nebūtinai tirštas. tai priklausys nuo to kokia bus varškė.

Išplaktą varškės kremą/įdarą reikia užpilti ant pakepto kakavinio "pado" ir jau pilnesnį pyragą vėl įkišti i orkaitę 5 min. (tie patys 200 laipsnių)
tada ir vėl ištraukti, užbarstyti kakavinius trupiniukus su migdolais.

Mmm, skanumas...

2 komentarai: