Gavę daugybę pageidavimų ir pasipiktinimų, kad nededame receptų į internetą abi su sese susizgribome ir greitai įkeliame blyniukų-priešų receptą. Šie blyniukai yra klastingi, nes kai suvalgai vieną, nori antro, o tada trečio ir ketvirto ir...
Ko gi prireiks blyniukams:
1 stiklinė pasukų
2 kiaušiniai
Pakeliukas vanilinio cukraus
6-7 šaukštai cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
1 stiklinė miltų
Žiubsnelis druskos
2 šaukštai lydyto sviesto
Pasukas sumaišyti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir tirpintu sviestu.
Persijoti miltus per sietelį, sumaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska. Į miltus supilti kiaušinių ir pasukų masę ir viska išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų (nepermaišykit! Kai tik dings sausų miltų rutuliukai – nebemaišykit :) palikite tešlą bent 20 min. Pastovėti ir tada jau imkitės kepimo.
(Kristinos komentaras:"Kepti kaip įprastus blyniukus, arba kaip Judita sako – kepti su aliejum iš abiejų pusių" ).
Dažniausiai blyniukus valgome su ananasais, bet tinka ir uogienės, medus ir visa kita, kas tinka prie blynų.
Skanių pusryčių!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą