2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Ne varškės pyragas su kokosais


Kokosinis pyragas, tačiau jį valgant daug kas pagalvoja, kad jis padarytas iš varškės.

Skanaus.

P.s. nuotrauka iš vasaros, žemuogės mmm :)


Pagrindas:

1 pakelis sviesto (~180 g., bet gali būti ir mažiau)

~5 šaukštai cukraus (priklausomai nuo to kaip saldžiai mėgstate valgyti, galite pilti daugiau sukraus)

1 kiaušinis

Žiubsnelis druskos

Miltų (~ 2 stiklinės – kad tešla neliptų prie rankų ir nebūtų kieta)

Įdaras:

Indelis grietinės (~500g.)

~stiklinė kokoso drožlių (gali būti šiek tiek mažiau – ne bėda.)

Obuoliai – tiek, kad juos suprausčius padengtu kepimo indo dugną

~0,5 stiklinės cukraus,

pakelis vanilinio cukraus

4 šaukštai miltų

3-4 kiaušiniai (jei mažyčiai – muškit 4, jei didesni – 3)

Pagrindas: sviestą su cukrumi ir druska sukti kol cukrus ištirps ir sviestas virs puria mase. Tada įmušti kiaušinį, ir vėl maišyti iki visi produktai virs vientisa mase. Po truputėlį beriant miltus išminkykit tešlą (panašią į paprastų sviestinių sausainių) gauta tešla išklokit kepimo formos dugną bei kraštus ir pusvalandžiui viską įdėkit į šaldytuvą.

Tuo metu orkaitę įkaitinkit iki 200 laipsnių temperatūros.

Kol tešla atšals ir orkaitė įkais reikia pdaryti tkius darbelius:

Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti nedideliais gabalėliais.

Sumaišyti visus įdarui skirus produktus (išskyrus obuolius)

Atšaldytą tašlą pašaukite į orkaitę 10 min. Po to ištraukite ir supilkite obuolius (paskirstykite kad visur jų būtų vienodai) ir ant obuolų užpilkite kokosinę grietinės masę ir viską bėl dėkite atgal į orkaitę. Kepti teks ~ 50 - 60 min. 180 laipsnių orkaitėje, kol paviršius gražiai paruduos, o įsmeigus mednį pagaliką į pyrago vidurį jis neaplips tešla.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą