Mielines bandeles mėgsta visi ir maži ir dideli. Ir saldžias ir su lašinukais ir su aguonomis - su viskuo... Mielines bandeles močiutės arba mamos kepa ar kepdavo ypatingomis progomis, mat šitas skanumas reikalauja daug laiko. Taigi, Kristina kažkada kepė mielines bandeles, štai jų receptas...
Na o šiandien specialiai dėl nuotraukos gaminame itališką žirnių sriubą, kogi tik nepadarysi, kai draugai pageidauja :)
Skanaus!
Mielinės bandelės
500 g, miltų
1 pakelis (7g.) sausų mielių
Puodelis šilto pieno
90-100g. Tirpinto sviesto
0,5 stiklinės cukraus (jeigu kepsite ne saldžias bandeles, dėkite 3-4 šaukštus cukraus)
Žiubsnelis druskos (jeigu kepsite ne saldžias bandeles, dėkine 1,5 a.š. druskos)
1 kiaušinis
+ 1 kiaušinio trynys bandelėms aptepti
Miltus persijoti, sumaišyti su cukrumi, druska ir mielėmis, tada į miltus supilti šiltą pieną ir išminkyti tešlą kol ji beveik nelips prie rankų (reikia minkyti gana ilgai, kol tešla pasidaro elastinga ir nebegliti). Tada supilti tirpintą pieną ir vėl išminkyti. Iš paruoštos tešlos padaryti rutulį ir palikti šiltai porai valandų. Po to vėl perminkyti tešlą ir palikti dar valandai šiltai. Galiausiai dar kartą tešlą gerai išminkyti ir jau formuoti bandeles.
Įdaras saldžioms bandelėms:
Nr 1: aguoninis įdaras (parduodamas“gatavas“ parduotuvėse) + 1 kiaušinis, arba tiesiog aguonos nuplikytos verdančiu vandeniu (ir nusausintos) + cukrus + kiaušinis (su parduotuvinėm maltom aguonom skaniau J
Nr.2: smukliai supjaustyti (arba sutarkuoti „burokine tarka“ ) obuoliai + cinamonas + cukrus + kardamonas, muskatas ir kt. prieskoniai turintys puikų kvapą
Nr.3: varškė + kiaušinis + cukrus (+ cinamonasm jeigu mėgstat)
Nr.4: cukrus + cinamonas
Nr.5: į tešlą įmaišyti paprastų aguonų
Įdaras nesaldžioms bandelėms:
Nr.1: pakepti pievagrybiai + svogūnai + prieskoniai
Nr.2: lašinukai + svogūnai + kmynai
Nr.3: pieniškos dešrelėsJ
Nr.4: kopūstai + morkytės (niekada neesu bandžiusi, bet girdėjau kad skanu)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą